LEMAK PUTIH LABU DENGAN PUCUK BELALAI GAJAH❤

Salam petang yang ceria kekawan :)



Masak lemak putih labu dengan pucuk belalai gajah ni pun masa hari saya masak  PAIS IKAN tu.. jadilah regunya.. pastu buat pulak sambal hijau.. sambal hijausambal hijau tu kak nabilah yang buat.. lagi lah bertambah makan hari tu.. sedap tau kekawan pucuk belalai gajah ni sama rasa nya dengan pucuk manis.. tengok masa tu pucuk belalai gajah ni elok ajer menghijau tu yang regukan .. selalu saya buat ulam ajer..

Jomlah intai resepi masak lemak putih saya yang mudah ini.. saya kalau masak suka yg mudah.. cepat sikit nak makan hahaha..

RESEPI LEMAK PUTIH LABU PUCUK BELALAI GAJAH

Bahannya :-
- 1/4 buah labu- potong ikut suka :)
- pucuk belalai gajah byk ikut suka juga :)
- 1 biji bawang merah dihiris
- 1 biji bawang putih dihiris
- sedikit ikan bilis
- 1 mangkuk santan cair
- 1 mangkuk santan pekat
- garam secukup rasa.

Carannya :-
1. Masukan santan cair, bahan hiris dan ikan bilis serta labu.
2. Masakan labu sehingga separuh empuk kemudian baru masukan pucuk belalai gajah.
3. Masukkan garam, rasakan perisanya kemudian masukan santan pekat tu. Kacau sehingga mendidih , kemudian boleh lah diangkat.

Selamat Mencuba Kekawan


Komentar

Postingan populer dari blog ini

Salam Maulidur Rasul ... Jom Telusuri Biodata Kekasih Kita S.A.W

Sambal Tauhu Masam Manis

Jom bersihkan peti sejuk